1. Lær deg det grunnleggende
Du må begynne i det små, og lære deg de grunnleggende scriptspråkene for å kode for web. Eksempelvis er HTML og CSS det man burde begynne med. Det finnes flere muligheter for komme i gang, men vår anbefaling er definitivt Codecademy.com. Vi har skrevet litt om det her.
2. Bli inspirert av andres arbeid
Å finne et prosjekt å bli inspirert av trenger ikke være vanskelig. Det er lett å tenke at du må lage noe helt nytt ingen har sett før, men det er feil. Finn noe du liker, og forsøk gjerne å gjenskape det med din egen kode, eller lag ditt eget forslag. Kanskje en parodi-side av en kjent nettavis? Kanskje en penere variant av et kjent selskaps hjemmeside?
3. Ta i bruk helt gratis ressurser
Det er ikke akkurat dyrt å komme i gang med webutvikling i dag. Det finnes tonnevis av gratis ressurser tilgjengelig. Om du så ser etter gratis stockbilder, designfiler eller utviklingsverktøy anbefaler vi at du tar en titt på disse gratisressursene:
4. Forbedre designkompetansen din
Her er en fin liste med tips for å utvikle designkompetansen din.
5. Bli kjent med ulike prosjektstyringsverktøy tilpasset webutviklingsprosjekter
Som webutvikler må man ikke bare ha god kompetanse på koding og design, man trenger også litt grunnleggende peiling på prosjektstyring for å ha kontroll på når du blir ferdig med oppgaver og hvor lang tid ulike utviklingsjobber kan ta. Noen av de store verktøyene heter eksempelvis Jira og Basecamp. Men det finnes mange flere løsninger som er litt lettere å komme i gang med. Her er en liste med litt ulike verktøy.
6. Få deg en skikkelig god teksteditor for webutvikling
Her er det flere meninger om hva som er best. Det varierer veldig for mange utviklere hva de foretrekker både i form av grafisk grensesnitt men også av funksjonalitet. Vår foreløpige favoritt er Sublime Text som vi har skrevet litt om. Ellers kan du sjekke ut Notepad++, eller eksempelvis Eclipse. Prøv forskjellige og finn ut hva som passer deg.
7. Bruk et rammeverk!
Et rammeverk for web kan gjøre livet ditt mye enklere på mange måter. Du kan bygge hjemmesider på veldig kort tid og allikevel ha full kontroll over koden. Mesteparten av prosjektene man jobber med som webutvikler er sjelden unike og mye kan gjenbrukes. Bootstrap er kanskje det mest kjente rammeverket, ellers har du Ember og Modernizr som er verdt å sjekke ut. Her er jungelen av kule rammeverk svært stor.
8. Alltid mål og registrer alle bugs
Mange vil kanskje si at det ikke er så viktig å registrere bugs og feil når du lærer deg webutvikling, men det er faktisk ikke så dumt. Du får ikke minst en god oversikt og loggføring av problemene du løser, men du får også repetert og øvet deg i noe som vil bli noe av det du vil gjøre mest innen utvikling - fikse feil og dokumentere det. Da er det lurt å lære seg gode rutiner tidlig. Dessuten føles det alltid bra å kunne krysse ut løste feil. Du kan for eksempel teste verktøyet Usersnap, et verktøy som også gir muligheten til å ta screenshots av feilen samtidig som du bugrapporterer. Koster penger, men er helt gratis å teste ut i 14 dager uten å måtte ut med kredittkortinformasjon.
9. Vedlikehold skillsene dine
Dette er kjempeviktig. Alltid ha et prosjekt å jobbe med, lite eller stort. Da lærer du også mer, og har en grunn til å utvikle deg til å bli en flinkere programmerer. Om du ikke har noen prosjekter selv kan du kanskje hjelpe venner med sine prosjekter eller hjemmesidebehov? Codecademy har også prosjekter du kan bygge for å lære mer.
10. Virker ingenting av dette interessant? Vil du bare ha et nytt nettsted enkelt?
Da tester du vår Website Builder som gjør nettopp dette så enkelt som mulig. Er du en bedrift som trenger et nettsted, en blogger som trenger et sted å forfatte, eller kanskje en større bedrift som vil bruke minst mulig penger på nettsider og mest mulig tid på tjenester og produkter? Da setter du opp ny nettside med Website Builder fra Webhuset.